Dadı Necədir?
Issei Sagawa yediyi qurbanları haqqında “Ətin dadı daha əvvəl yediyim heç bir şeyə bənzəmirdi.” demişdir.
Alman qatil Fritz Haarmaan və Leh seriyalı qatil Karl Denke isə insan ətinin donuz ətinə çox yaxın dadda olduğunu demişdi. İnsan ətinin hər qisminin eyni ləzzətdə olmadığı da deyilir və qırmızı ət kateqoriyasına aiddir. Bu kateqoriyalara bölmək üçün əttəki miyoqlobin proteinin miqdarına baxılaraq qərar verilir. İnsan ətinin ləzzətli olduğuna dair digər fakt isə ayılardır. İnsan ətinin dadını alan bir ayı bir daha başqa bir şey yemir. Ləzzətin əsas qaynağının isə yüksək şirinlilik səviyyəsi olduğu düşünülür, ancaq həddindən artıq yağlı olma ehtimalını da heç saya bilmərik.
Kanibalizm nədir?
Kannibalizm insanın öz növündən olan varlıqların ətini, daxili orqanlarını yemək istəyi, ya da alışqanlığıdır.
İnsanlarda kannibalizm qədim dövrlərdə mövcud olmuşdur. Təqribən 5 milyon il bundan əvvəl Cənubi Afrikada yaşamış avstralopiteklər (cənub meymunu) kannibal olmuşlar. Avstralopitekləri 2 milyon il bundan əvvəl əvəz etmiş və Afrikada qalıqları tapılmış bacarıqlı insanlar (Homo habilis) da, eləcə də sonuncu nümayəndəsi 28 min il bundan əvvəl məhv olmuş neandertallar da kannibal idilər. Onlar öz nəsillərinin qocalmış, xəstə nümayəndələrini yeyirdilər.
Kannibalizm modern zamanlar daxil qıtlıq çəkən insanların arasında da son çarə olaraq tez-tez yönəlilən davranış növü olmuşdur. Zövq üçün insan əti yeyənlərin insan əti yeməyini dəlilik olaraq düşünənlərin də sayı olduqca çoxdur.
Hətta insan ətini başqalarına fərqli ətmiş kimi göstərərək paylamışdılar. Dorangel Vargas insan sinəsinin həyatı boyunca dadına baxdığı ən ləziz ət olduğunu etiraf etmişdi. Hələ modernləşməyən cəmiyyətlərdə kanibalizmin təsiri davam edir. Kanniballar ilə bağlı çox populyar filmlər çəkilib. Məsələn, Hannibal Lector adlı kannibalın baş rol aldığı “Silence of the lambs” (Quzuların səssizliyi) və bu trilogiyanın digər hissələri.