Dietoloq Trista Best qəhvəyə şəkər əvəzinə darçın əlavə etməyi məsləhət görür.
“Belə olan halda ədviyyat əlavə kalori vermədən içkiyə xoş bir dad verəcək, həm də çəki artımına qarşı çıxaraq sizə bədən formanızı saxlamağa kömək edəcəkdir”, – mütəxəssis qeyd edib.
Dietoloq qeyd edib ki, darçın qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlamağa kömək edir, həddindən artıq yeməyin qarşısını alır.
“Darçın qlükoza səviyyəsini sabitləşdirməklə orqanizmi toxluğu təşviq edərək iştahı azaltmağa kömək edir. Ədviyyat sayəsində siz kəskin aclıq və sonradan həddindən artıq yeməklə nəticələnən qan şəkəri səviyyələrində qəfil sıçrayışların qarşısını ala bilərsiniz”, – Trista Best bildirib.
Mütəxəssis əlavə edib ki, darçının tərkibində immun sisteminə müsbət təsir edən və iltihabı azaldan çoxlu miqdarda antioksidant var.
Mənbə: Medikforum.ru