Yeməklərə duz bişdikdən sonra əlavə edilməlidir.
Medicina.az xəbər verir ki, türkiyəli mütəxəssis Gizem Samlı bununla bağlı bir sıra məsləhətlər verib:
“Hamiləlikdə yetərli miqdarda yod alınmaması körpədə əqli geriliyə, hətta ölümə qədər gedib çıxa bilər. Yod süfrə duzu başda olmaqla dəniz məhsulları, süd və yumurta kimi qidalarla qarşılana bilər. Sadəcə tərəvəzlə qidalananlar, yəni vegeteryan olanlar brokkoli, kələm kimi tərəvəzləri çiy yeməlidirlər. Bir qram süfrə duzu 70 mikroqram yod tərkiblidir. Amma yodlu duz yemək bişdikdən sonra əlavə edilməlidir. Çünki bişmə zamanı istifadə edilərsə yod xarab olar”.