Dövrümüzün bəlası xərçəng gündən-günə sürətlə artır. Xərçəngə tutulmamağın və ondan xilas olmağın əsas yollarından biri də sağlam və düzgün qidalanmaqdır.
Paxlalı bitkilərdən hazırlanan yeməklər bu baxımdan daha məsləhətlidir.
Əsasən, qurudulmuş noxud və lobya kimi qidalar çox yeyilməlidir. Bundan başqa, həftədə ən azı 2-3 dəfə balıq yemək lazımdır. Türkiyədə dəbdə olan və çox bişirilən “quru fasulye” yeməyini öyrənib bişirmək məsləhətdir.
Mal ətinin istifadəsini azaltmaq yaxşı olar. Həmçinin, şəkərdən maksimum dərəcədə qaçmaq xərçəngin qarşısını alır.Əvəzində, metobolizm sisteminizi gücləndirən qatıqdan bol yemək lazımdır.
Qeyd edək ki, hər gün 30 dəqiqə sürətli gəzmək və ideal çəkidə olmaq xərçəng riskini azaldır./medicina.az